Ερευνητική Ομάδα

Αλέξανδρος Α. Δρόσος

Καθηγητής Παθολογίας-Ρευματολογίας

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Ο Καθηγητής κ. Αλέξανδρος Δρόσος είναι Καθηγητής Παθολογίας/Ρευματολογίας και Διευθυντής της Ρευματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.  Αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Μπάρι στην Ιταλία, κατέχει της ειδικότητες της Εσωτερικής Παθολογίας και Ρευματολογίας και έχει εκπονήσει τη Διδακτορική του Διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Υπήρξε συνεργάτης της Ρευματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου του Guy’s, στο Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία και Επισκέπτης Ερευνητής στο NationalInstituteofHealth (NIDS), Bethesda, ΗΠΑ. Ο Καθηγητής κ. Δρόσος έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 250 εργασίες σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά με περισσότερες από 7300 αναφορές και h-δείκτη 35.

Κατά τα τελευταία 10 χρόνια έχει αναπτύξει ισχυρούς ερευνητικούς δεσμούς με τη Μονάδα Συμβουλευτικής - Διασυνδετικής Ψυχιατρικής του Τμήματος Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συνεργασία η οποία έχει οδηγήσει σε μια σειρά από δημοσιεύσεις σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. 

eea-grants gget

Το έργο: «Εκτιμώντας και ενισχύοντας την ανθεκτικότητα στην κατάθλιψη ατόμων με χρόνια σωματικά νοσήματα κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κοινωνικής και οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα (ASSERT-DEP)» εντάσσεται στην πράξη«ΕΟΧ GR07/3767" και συγχρηματοδοτείται από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό (XΜ) του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) Περιόδου 2009 – 2014 και από εθνικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διαφορετικότητα, Ανισότητες και Κοινωνική Ενσωμάτωση».